Turista i Skåne!

      Kommentarer inaktiverade för Turista i Skåne!

Skåne som är Sveriges sydligaste landskap är ett väldigt populärt resmål land turister, både inhemska och utländska. Varför är det så? Man brukar ju ofta beskriva Skåne som en stor platt åker vilket inte låter särskilt inbjudande. Men det stämmer inte, Skåne bjuder på mycket mer än platta åkrar och halvdanska bönder vilket jag kommer berätta om i den här artikeln.
Skånes största stad är Malmö som även är Sveriges tredje största stad. I Malmö kan du besöka hela världen utan att lämna staden! Malmö är mycket mångkulturellt och har allt du kan tänkas önska dig av en stor stad – moderna byggnader, en gammal stadsdel och massor av spännande exotiska restauranger. I Malmö finns även ”Turning Torso” som är Nordens högsta skyskrapa, Turning Torso örjade byggas 2001 och stod färdigt 2005. Tyvärr finns det inte möjlighet att besöka insidan men det är en mäktig upplevelse att se byggnaden från utsidan också.

Är man inte intresserad av städer och arkitektur erbjuder Skåne även mycket vacker natur. Österlen är ett sådant exempel med sina böljande gröna fält och kustlandskap. Österlen är även känt för sin konst då många konstnärer bor och arbetar där. Är du intresserad av shopping och mode så bör du också besöka Malmö, här ligger nämligen Skandinaviens största köpcenter – Emporia. Inne på Emporia hittar du drygt 200 butiker med allt från exklusiva kläder till unika restauranger, allt i en mycket fräsch och modern miljö.

Kortfattat kan man säga att Skåne har något för alla och är väl värt ett besök!