Platser man inte vill missa när man är i Sverige

      Kommentarer inaktiverade för Platser man inte vill missa när man är i Sverige

Oavsett om man är bofast i Sverige eller bara är här temporärt så vill man ta chansen att uppleva landet till fullo. Tyvärr gör inte många svenska invånare detta och det är oftast bristfällig kunskap om var man ska åka eller vad man ska se. Det finns även de som vet om att det finns otroliga naturupplevelser och magiska platser i Sverige men väljer att inte uppleva dessa. I denna artikeln kommer vi ta upp de platser och saker man nästan måste se i Sverige, oavsett om man är på genomfart eller om man är bofast.

Fastna inte i de vanliga turistattraktionerna

När man åker på resa så är det stor chans att man hört eller läst om någon plats som verkar magisk, för att när man väl är där märka att det är överbefolkat av turister och själva upplevelsen blir därför sämre. Vi slår därför ett slag för att kolla upp dina tilltänka platser väldigt noga innan du ger dig av.

Det är även rekommenderat att inte sitta med mobilen eller kameran i högsta hugg när du åker iväg för att uppleva Sverige. Även om du självklart ska ta en bild eller två för att komma ihåg din vistelse så ska du akta dig för att uppleva din resa genom din mobiltelefon.

Platser som man måste se för att tro på

norrskenet

Även om det finns gott om magnifika saker runt om i vår värld så är Sverige en underskattad kandidat. Här finns det gott om saker att uppleva och du kommer inte bli besviken om du lyckas pricka av en eller två på nedanstående lista.

  • Norrskenet – Detta naturliga fenomen är något av det vackraste man kan skåda. Hela himmelen lyser upp i ett grönt sken. För att uppleva detta så gör du dig bäst i att åka långt norrut, upp mot Lappland. Abisko ska vara en orörd juvel när det kommer till att uppleva norrskenet.
  • Ishotellet i Jukkasjärvi – Detta hotellet är helt gjort i is. Detta gör att du kan få möjligheten att spendera en natt på en issäng, dricka något i isbaren och uppleva ett helt nytt hotellkoncept.
  • Österlen – När det kommer till fridfull stämning och magisk natur så är det få platser som slår Skånes Österlen. Här finner du vackra stränder och magisk natur.
  • Storstäderna – Självklart så ska du ha tiden att uppleva Sveriges stora städer. Du vill inte lämna Sveriges gränser utan att ha åkt inom Stockholm eller Göteborg och tagit del av allt som de kan erbjuda. Den perfekta storstadssemestern kan innehålla allt från musebesök och shopping under dagen till casinobesök och ett par drinkar på nattklubben mot kvällen.

Självklart finns det många mer ställen att uppleva än dessa vi listat ovanför, men dessa generella tips är alltid bra att börja med.

Att planera din resa är A och O

Vi har alla åkt på en semester utan några direkta planer för att sedan märka att det inte fanns tid för allting man ville göra. Genom att planera sin vistelse kommer du hinna bocka av så mycket sevärdheter som du möjligtvis kan och återvända hem med en känsla av behag. Även om det är svårt att hinna med allt så är det bra att planera utefter sin utgångspunkt och göra en prioritetslista.